Info

Dansclub Saltare is een club waarbij het lesgeven in een ontspannen sfeer centraal staat. We staan garant voor een aangename hobby, waarbij het sociale aspect even belangrijk is. Je kan bij Saltare, naast een heleboel danskennis, ook een leuke vriendenkring opbouwen.


Indien je reeds verschillende jaren danslessen onder de knie hebt en je enkel een dansclub zoekt om de danspassen te onderhouden, kan je bij ons terecht als ‘lid- niet cursist' van onze dansschool. Je bent dan steeds welkom op onze trainingen en dansavonden!


Dansjaar

Onze dansjaar begint in september en eindigt in juni.
We werken steeds in 2 opeenvolgende reeksen:
Reeks 1: van september tot december
Reeks 2: van januari tot juni

 


Lestijden

Lessen in het dansjaar 2023-2024


Eerste jaar: donderdag van 19u30 tot 21u
Tweede jaar: donderdag van 21u tot 22u30
Derde jaar: woensdag van 19u30 tot 21u
Vierde jaar: woensdag van 21u tot 22u30

 

Alle lessen duren anderhalf uur met telkens een korte pauze.
Op feestdagen en tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen.

 


Dansgroepen - Hoe evolueren

In onze dansclub worden de lessen gespreid over 4 jaar.

In het eerste jaar maak je kennis met de basisfiguren van 3 van de 5 standaarddansen: quickstep, Engelse wals en tango. Ook de basispassen van de latindansen jive en cha-cha-cha komen aan bod.


Opdat je op geen enkel dansfeest nog op de stoel zou moeten blijven zitten, laten we jullie ook kennis maken met de populaire social dansen zoals foxtrot, swing, salsa en bij uitbreiding mogelijks batchata.


In het tweede jaar wordt er bij alle reeds gekende dansen verder gebouwd op de basispassen van het eerste jaar. Enkele moeilijkere figuren doen hun intrede. Je maakt kennis met de danspassen van de sensuele rumba.

In het derde jaar worden de reeds aangeleerde dansen verder uitgewerkt met heel wat nieuwe figuren en combinaties. In dit lesjaar vangen we aan met de basis van slowfox en samba.

Het vierde jaar bouwt verder op de dansen uit de voorbije 3 jaar. Een goede kennis van de figuren uit het 3de jaar is nodig aangezien de choreografiën technisch moeilijker worden.

 

Extraatjes

In het verlengde van de lessen organiseert onze club regelmatig een trainingsavond. Hier krijg je de kans om je geleerde danspasjes verder in te oefenen en kan je steeds rekenen op de persoonlijke begeleiding van onze dansleraar, Guido.
Trainingsavonden worden telkens op woensdag en donderdag voor een dansavond georganiseerd. Voor de juiste data verwijzen we naar de kalender en de nieuwsbrief.

 

Voor het dansjaar 2023-2024:

Woensdagavond voor het derde en vierde jaar: van 20u tot 22u30

Donderdagavond voor het eerste en tweede jaar: van 20u tot 22u30


Elke laatste zaterdag van de maand is er een dansavond.
Tijdens deze dansavonden kan je gezellig bijpraten, genieten van een drankje, je danspassen verder inoefenen én maakt Guido nog eventjes de tijd vrij om je enkele modedansen (single en duodansen op hedendaagse muziek) aan te leren.
Deze dansavond is bedoeld voor alle leden van zowel het eerste, tweede, derde en vierde jaar, alsook voor de ‘leden-niet cursisten'. Dansen kan van 20u00 tot 24u00.

Extra cursus: Op het einde van het dansjaar is er soms de mogelijkheid tot het volgen van een extra cursus. De inhoud varieert van jaar tot jaar. We opteerden reeds voor een cursus Argentijnse tango, batchata, stijlverbetering...


Onze dansclub is aangesloten bij de sportfederatie Danssport Vlaanderen. Dit lidmaatschap zorgt ervoor dat je zowel in de eigen als in andere aangesloten clubs terecht kan voor een gezellige dansavond.